Nettisivut eivät ole Eppu Normaalin keikkajuliste!

Jaa artikkeli:

”Eihän tämä nettisivu näytä lainkaan oikealta! Kuva on täysin on vääränkokoinen! Fonttikoko on päin seiniä, eikä koristeviiva ala sieltä päinkään, mistä pitäisi!”

Kun tehdään printtimediaa, vaikkapa nyt sitä Eppujen keikkajulistetta, voidaan jokainen elementti asettaa kohdalleen millintarkasti. Pantse seisoo täsmälleen siinä mihin graafikko hänet julisteessa asetti, ja Martin paita on juuri sen sävyinen kuin pitääkin.

Printtituotteessa pystytään määrittelemään täydellisesti kuvien paikat, tekstikappaleen leveys, sivujaot ja kuvakoot, mutta netissä nämä samat säännöt eivät päde.

Nettisivusto ei voi näyttää samalta kuin printtimedia

Ikinä ei nettisivu tule näyttämään samalta kuin pdf-esite, juliste tai muu printtituote. Eikä sen pidäkään!

Ihmiset katsovat nettisivuja monenlaisilla laitteilla, on kännykkää ja tablettia jos jonkinmoista. Yhdellä on deskari ja toisella läppäri. Niiden kaikkien näytöt ovat erikokoiset ja siksi nettisivujen graafinen asu tulee tehdä täysin skaalautuvaksi. 

Kuvat suurenevat tai pienenevät käytetyn näyttökoon mukaisesti. Samoin tekstit ja otsikot. Värisävyt muuttuvat.

Jos netissä käytetään kiinteitä fonttien ym. kokomäärityksiä niin isolla näytöllä kuvat näyttävät liian isoilta verrattuna tekstiin ja kun on pieni näyttö niin kaikki kurtistuu. 

Myös eri selaimet saattavat näyttää sivut eri tavalla. Ja tiesitkö, että joillakin ihmisillä on jopa omia fontti- ja muita ulkoasumäärityksiä omissa selaimissaan?

Responsiivisuus kaiken lähtökohta nettisivuilla

Responsiivisuus on tärkeää netissä ja siksi nettisivun graafinen ulkoasu on aina hieman kompromissi, että sivu on luettavissa kaikilla mahdollisilla laitteilla aina pienimmästä kännykästä isoimpaan laajakuvanäyttöön saakka.

Luettavuus ja käytettävyys tulee nettisivuilla aina kiinteän layoutin kustannuksella.

Nettisivu ei siis näytä Eppujen keikkajulisteelta. 

Mutta kun olemme tien päällä näpyttelemässä kännykällämme tietoa, ei siinä ehdi huomatakaan kaunista koristekuvion kaarta. Tärkeintä on löytää tässä ja nyt tieto, missä bändi tänään keikkailee ja mihin kellonaikaan!

Jaa artikkeli:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *