Palveluhakemisto nettisivuille WordPress-lisäosana – Case: Luumäen kunta ja Luumäen Yrittäjät

Jaa artikkeli:

Kuinka WordPress auttaa saamaan helposti ja kustannustehokkaasti nettisivuillesi yksilöllistä toiminnallisuutta?

Luumäen kunta ja Luumäen yrittäjät tarvitsivat sähköisen palveluhakemiston sekä tietokannan vapaana olevista toimitiloista ja yritystonteista. Aiemmin oli ollut käytössä paperisia hakemistoja, mutta nyt kuntalaisten ja kesäasukkaiden palautteen myötä haluttiin saada netissä toimiva sähköinen palveluhakemisto. Koodasin heille tarvitut nettiratkaisut WordPressiin.

Palveluhakemiston suunnittelussa pyrittiin selkeyteen ja päädyttiin tekstipohjaiseen ratkaisuun ilman kuvia ja logoja, ettei näiden ajan tasalla pitäminen kuormittaisi hakemiston ylläpitäjää. Palveluhakemiston julkisesta puolesta tehtiin mahdollisimman selkeä, helppokäyttöinen ja esimerkiksi puhelimella kätevä selata.

Luumäen kunnan ja Luumäen yrittäjien hanketyöntekijä keräsi tarvittavat tiedot ja koosti niistä Excel-tiedoston, jossa yritysten ja palveluiden tiedot olivat jäsenneltynä sarakkeisiin. Minä toteutin Excel-sisäänluvun, jonka ansiosta jo kerätty palvelulistaus oli helppoa tuoda nettisovellukseen ilman, että jokaista yritystietoa piti naputella ja klikkailla yksitellen sivustolle.

Näin saatiin luumäkeläisiä palveleva helppokäyttöinen tietokanta nettiin, jossa yritykset ja muut palvelut oli luokiteltu selkeisiin kategorioihin. Listauksen selaaminen ja palveluiden löytäminen pyrittiin tekemään käyttäjälle mahdollisimman helpoksi.

Palveluhakemiston lisäksi Luumäelle tarvittiin toimitilahakemisto, josta voi löytää helposti vapaana olevat tontit ja toimitilat. Tänne pystyy kuka tahansa tekemään lomakkeella ilmoituksen omasta toimitilasta. Lomakkeen lähettämisen jälkeen ilmoitus näkyy hakemiston ylläpitäjällä luonnostilassa. Hän tarkistaa ja hyväksyy tiedot, jonka jälkeen ne näkyvät julkisessa toimitilahakemistossa.

Tähän listaukseen haluttiin luonnollisesti mahdollisuus laittaa kuvia, jotta potentiaalinen toimitilan hankkija saa käsityksen tarjolla olevasta kohteesta. Kuvien lisäämisen ongelma on nykyään usein siinä, että kuvat ovat liian isoja. Tämän ongelman ratkaisin lomaketyökalulla, joka pienentää automaattisesti syötetyt kuvat sopivaan kokoon ennen palvelimelle lähettämistä. Näin käyttäjän eikä hakemiston ylläpidon tarvitse käyttää aikaansa asiaan, joka hoituu näppärästi automatiikan avulla.

Luumäen kunta ja Luumäen yrittäjät ovat tyytyväisiä tekemiini hakemistoihin. Yhteistyömme oli sujuvaa ja mutkatonta!

Marko Myllymäki, Atadone

Palveluhakemisto Luumäen yrittäjien nettisivuilla

”Suuritöisissä ja monivaiheisissa projekteissa asiantuntijayhteistyö on etu. Tällaisia projekteja olivat Luumäen kunnan sähköisen palveluhakemiston ja vapaiden tontti- sekä yritystilojen listauksen rakentaminen. Atadonen sisällönhallintajärjestelmäosaaminen oli ratkaisevaa, kun pohdittiin teknisiä ratkaisuja, jotka vastaavat toteutetun kahden hakemiston ylläpitovaatimuksiin. Hakemistoista haluttiin tehdä helppokäyttöiset niin ylläpidon kuin loppukäyttäjänkin kannalta. Ylläpitoon haluttiin resurssitehokas ratkaisu, joka on mahdollisimman pitkälle automatisoitu. Nämä tavoitteet saavutettiin ja kokonaisuudessaan kahden hakemiston rakentaminen sujui aikataulun mukaisesti ja hyvin ketterästi. Atadone on luotettava ja ratkaisukeskeinen yhteistyökumppani. Suosittelen!”

–– projektityöntekijä Mervi Alaoutinen, palvelumuotoilija

Jaa artikkeli:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *