Maraton-juoksu

Miksi tarvitset pitkäaikaisen kumppanin nettisivuillesi?

Jaa artikkeli:

Hyvin usein tulee vastaan tapauksia, joissa yrityksellä on olemassa olevat WordPress-nettisivut, mutta niihin ei saa enää tukea sivuston toteuttajalta. Tämä on aina hankala tilanne. Alkuperäinen sivuston tekijä luonnollisesti tuntee oman teoksensa parhaiten. 

Ennen pitkää mille tahansa sivustolle kuitenkin tarvitaan muutoksia ja uudistusta, ja jos alkuperäinen toimija ei ole käytettävissä, on etsittävä uusi tekijä. Vanhan sivuston läpikäyminen ja sen rakenteen ymmärtäminen vaatii aina paljon työtä ja perehtymistä uudelta toimijalta. 

No mitäs jos fiksataan vähän sitä vanhaa?

Usein vanhemman sivuston korjaileminen ja virittely ei ole lainkaan kannattavaa tai edes mahdollista, vaan onkin järkevämpää ja tehokkaampaa uudistaa sivut kokonaan. Miksi näin? Noh, viisi vuotta vanhat sivut ovat jo kivikaudelta ja usein siellä on kaikenlaista vanhaa toiminnallisuutta, joka tulisi teknisesti ja käytettävyyden takia uudistaa. 

Jotta sivuston elinkaari saataisiin mahdollisimman pitkäksi, kannattaa hyödyntää WordPressin omia ydintoimintoja mahdollisimman paljon sekä käyttää standardien ja hyvien käytäntöjen mukaisia toimintapoja. 

WP onkin kehittynyt viime vuosina valtavasti eikä nykyään tarvita enää niin paljon kolmannen osapuolen palikoita esimerkiksi asettelun toteutukseen. Vanhanaikaiset sisältöä ja luovuutta rajoittavat ja kiinnittävät teemat erilaisilla kikkailuilla eivät ole enää nykypäivää. 

Pelkkä tekninen uudistus voi hyvin riittää

Missään tapauksessa uudistus ei tarkoita, että kaikkea heitetään roskiin! Sivustolle voidaan tehdä vain tekninen uudistus eli nykyaikaiselle, toimivalle pohjalle kasataan uusi sivusto. Tällöin luonnollisesti voidaan käyttää vanhasta sivustosta kaikkea sisältöä, mikä edelleen on relevanttia. 

Samalla voidaan tarkistaa onko vastaako sivusto yrityksen nykyistä toimintatapaa ja halua esittäytyä asiakkaille. 

Mitä kannattaa kysyä tekijältä kun uudistetaan?

Kun etsit nettisivuillesi uudistajaa tai uusien sivujen rakentajaa, pyydä aina jatkuva tuki siihen. Sivustoa ei kannata luoda jämähtämään paikalleen, vaan sen tulee elää samaan tahtiin yrityksesi muutoksien myötä. Siksi jatkuva sivustotuki on kullanarvoinen. 

Huolellinen määrittely, dokumentaatio ja asiakaskohtaiset ohjeet auttavat myös sivuston elinkaaressa paljon. 

Atadone tarjoaa toteuttamilleen sivustoille aina teknisen ja sisällöllisen jatkuvan tuen sekä juuri sinulle sopivat videomuotoiset ohjeet suoraan sivuston hallinnassa.

Marko Myllymäki, Atadone

Jaa artikkeli:

2 Kommenttia

  1. Tea sanoo:

    Omat sivut tein itse, mutta olen kuullut että monilla on ollut haasteita juuri tuen loppumisen takia. Hyvä että toit asian esille joita asian ollessa uusi osaa tämänkin huomioida asiakkaana👍.

    1. Marko Myllymäki sanoo:

      Kiitos kommentista Tea! 👍 Joo tämä on tärkeä juttu, ja itse tehdenkin nettisivuissa kannattaa huomioida hyvät käytännöt ja mahdollisimman pitkä jatkuvuus tekniikan osalta. Kiinnostaako muuten tällainen aihepiiri? 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *